Ягідні соуси

23 Сер

Я коротенько, бо ще в процесі. для тих, кому надокучили ганджики і томатні краснодарські, а аличові здаються кислими чи занадто простенькими.

нині був уже третій – з ожини. перші два були зі смородини та малини. конспективно вигляда на те, що:

 

1.не читайте рускомовних ресурсів (…вот нікаких і нє чітайтє”(с)). перекладені українською гуглтранслейтером ще гірші. Краще питайте у тих, хто робив і кого похвалили. Ванда Григорівна, наше Вам.

2. найнеприємніше в такому соусі – кісточки. тому проваривши, не бийте блендером. протріть на ситі.

3. Віллі сказав: не хочу я оте ваше варення з перцем. зрештою справа смаку.

4. поєднання спецій і прянощів в принципі можуть бути які завгодно. але мені здається, що переважати повинні все ж таки чисті ноти:  малина+коріандр+чорний перець; ожина+чорний перець+червоне вино+гвоздика; смородина пахне сама по собі, тож+винний оцет. Я про те, що мікс із багатьох пахощів і смаків може обернутися незрозумілою мішаниною.

5. солі може не бути взагалі.

6. а от гостро-кисло-солодка гама мусить бути присутня у смаку. а запах – натуральної ягоди… з домішкою ЧОГОСЬ

продовжуємо. рівняємося на оригінальний журавлинний від Стефані Яворскі ( писала про цей сайт неодноразово, нагадую ). Це буде основа.

 

IMG_0002

 

ось бачите, це смородиновий, кісточки хоч і м’якші, ніж у малини, а все одно не треба їх.

 

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out /  Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

w

З’єднання з %s

%d блогерам подобається це: