Перец по-уманськи “Ванда”

5 Oct

…щоразу, минаючи Гумань, відсилаю Ванді SMS з таким самим текстом: “Проезжаю могилу цадика Нахмана. Ванда Григорьевна, кто такой цадик?”…

…хоч дещо вже знаю про цадиків,а цього року була у Брацлаві, звідки сам ребе Нахман. Но це не про ребе. Це одна з наших кодових фраз. Після можна зателефонувати і пореготати удвох.

Нині я консервую перець так, як Ванда диктувала років двадцять п’ять, а то і більше тому.

Дуже просто і дуже смачно. Взимку можна так їсти, можна у бограч-гуляш чи зупу паприкову.

2,5 кг перцю, нарізаного смужками, покласти в каструлю, туди додати:
– неповну склянку цукру
– столову ложку солі
– 150 мл оцту
– склянку олії

Усе закип’ятити на невеликому вогні під кришкою. Проварити 5-7 хвилин (скуштуйте на зубчика, мусить бути не тверде і не розм’якле).
Закатати.

І побільше закатати. Цієї осені овочі за безцінь, тож не полінуймося закрити для тих людей, кому воно зараз набагато потрібніше – не як витребеньки, а як повноцінна їжа.

Нині у Бірюкова прочитала про зменшення світової ентропії. А у Пелевіна – про шпаклювання тріщин всесвіту. Авжеж. Саме про це і думала. Кожен по манюсінькій тріщинці – а далі воно саме почне затягуватися.

Побачите.

IMG_5318

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s

%d блогерам подобається це: