Баклажани з перцем консервовані

17 Sep

оце смакота так смакота. Танюшка, сваха моя, швиденько мені надиктувала по телефону, і я так само бігом-бігом закрила. У нас таке обожнюють.

4 кг баклажанів порізати на кружальця, посолити і відставити.

поки вони пустять гіркий сік (потім злити й перемити), робимо заправку:

1,5 кг червоного солодкого перцю
склянка очищених зубчиків часнику

Перець почистити, порізати, все разом подрібнити в комбайні, додати 2 ст. л. солі, склянку цукру, склянку оцту, склянку олії. У фритюрі обсмажити підготовані баклажани. Складати в літрові банки і перекладати заправкою. Потім стерилізувати одну годину.

Заувага: воно таки капризне трохи. Тому менше оцту класти небажано. І бажано витримати термін стерилізації.

отакоє буде. кажу – СМА-КА-ТА!

Моя тьотічка таке подібне робила. Тільки частина перцю була ота сама, пекуча. Називалося “кобра”, ну ви пойняли.

Відповідей: 5 to “Баклажани з перцем консервовані”

  1. adamnet21 Вересень 17, 2012 at 10:38 am #

    раджу вам додати 1-2 стручки гіркого перцю і грамів 150 олії
    закуска – на п’ятьзплюсом!😉

    • adamnet21 Вересень 17, 2012 at 10:38 am #

      сорі, про олію у вас є, я не побачив

      • mamache Вересень 17, 2012 at 10:42 am #

        а гіркий перець – АДАМЕ!!!, руки трусилися додати (мусіла зважати на авдиторію). наступну порцію так і зроблю. тіки на банках напишу КОБРА. і їстиму сама.

  2. Damilli Вересень 18, 2012 at 8:02 am #

    Баклажанчики – чудо, треба припинити таке читати, а то слюнки потекли, а я на роботі, і до обіду ще далеко. Скільки баночок виходить?

    • mamache Вересень 18, 2012 at 8:11 am #

      5 літрових банок рівно. я десь із сантиметр не докладаю до верху, бо виливається, коли стерилізуєш.

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s

%d блогерам подобається це: